Francuski warkocz

Jeśli mam w planie przygotowanie szybkiego obiadu/kolacji często sprawdza się w tym celu kupione gotowe ciasto francuskie. Nadziewam je wtedy, tym co akurat znajdzie sie w lodówce i jako tako do siebie pasuje 🙂

1

Tu akurat przydała się pierś z kurczaka (pokrojona w kostkę i podsmażona z przyprawami) oraz warzywa: kukurydza, pomidor, papryka, ogórek itd. Samo ciasto było jeszcze w środku posmarowane keczupem, a z zewnątrz rozbełtanym żółtkiem i posypane sezamem.

A jak zrobiłam nacięcia, aby otrzymać taki efekt? A no tak, jak prezentuje poniższy bardzo schematyczny  schemat: 😉

3

Pozdrawiam,

niemarysia

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s